|

Kleurrijke bonenburrito met knoflooksaus

Ontdek de smaakvolle wereld van plantaardig koken! Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van 3 t/m 9 maart is het de perfecte kans om nieuwe, verrassende gerechten uit te proberen. Geen vlees of zuivel betekent niet minder smaak – integendeel! Denk aan kleurrijke, voedzame maaltijden vol verse groenten, peulvruchten en kruidige smaken.

Een perfect voorbeeld? Deze kleurrijke bonenburrito in Mexicaanse stijl! Gevuld met romige avocado, zoete mais, stevige bonen en knapperige verse groenten. Afgemaakt met een heerlijke knoflooksaus voor extra pit. Eenvoudig te maken, voedzaam en bomvol smaak!

Laat je inspireren, proef de veelzijdigheid van plantaardige gerechten en ontdek hoe lekker en makkelijk koken zonder vlees of zuivel kan zijn. Doe mee en ervaar zelf hoe kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken!

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 grote wraps
2 avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit
1 winterpeen, in dunne reepjes (julienne)
1 rode paprika, in blokjes
1 rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook
1/4 rode kool, fijngesneden
1 blik (400 g) tomatenblokjes
1 blik (200 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 blik (200 g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
200 g witte rijst
150 g mais
3 el plantaardige mayonaise
3 el sojayoghurt
2 tl Mexicaanse kruiden
Zonnebloemolie
Azijn
Zout en peper
Optioneel: 150 g plantaardig alternatief voor geraspte kaas

Bereidingswijze
1. Maak ingelegde rode kool: doe de fijngesneden rode kool in een bakje en voeg 100ml water en 100ml azijn toe.
2. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 1-2 minuten totdat deze glazig begint te worden.
3. Voeg de bonen toe en bak op middelhoge temperatuur 3-4 minuten mee.
4. Voeg de tomaten en de Mexicaanse kruiden toe en laat op lage temperatuur 3-4 minuten pruttelen.
5. Voeg de mais toe, proef en breng op smaak met zout en peper.
6. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
7. Doe de avocado’s in een kom en prak ze grof met een vork. Proef en breng op smaak met zout en peper.
8. Maak een knoflooksaus door de sojayoghurt te mengen met de plantaardige mayonaise en de knoflook er doorheen te persen.
9. Verdeel de avocadopuree, bonenvulling, rijst, paprika, wortel en ingelegde rode kool over de wraps en rol ze op tot burrito’s. Serveer met knoflooksaus. Eet smakelijk!

Recept: Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel | Fotografie: Leonie Koker

Op zoek naar nog meer plantaardige recepten? Check https://plantaardig.org

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie