DekaMarkt breidt assortiment vleesvervangers uit met Beyond Meat

Goed nieuws voor klanten van DekaMarkt, Beyond Meat® kondigt vandaag namelijk de komst aan van het Beyond Meat-assortiment. Het assortiment vleesvervangers, bestaande uit de iconische en bekroonde Beyond Burger®, Beyond Hack® en Beyond Meatballs®, zal landelijk verkrijgbaar zijn in alle DekaMarkt-winkels.

Volgens nieuw onderzoek van het CBS was in 2023 een kwart van alle hoofdmaaltijden in Nederland vegetarisch. Daarbij kozen het grootste deel van de respondenten ervoor om minimaal één of twee keer per week een vegetarische hoofdmaaltijd te eten. Hierin helpt Beyond Meat door het makkelijker te maken voor consumenten om te blijven eten waar ze van houden zonder concessies te hoeven doen.

Natalia Tofan, Regional Sales Manager BeNeFra bij Beyond Meat, zegt: “Nu steeds meer Nederlanders erover denken om plantaardig te gaan eten is het een mooi moment om Beyond Meat te introduceren bij de klanten van DekaMarkt. Onze Beyond Meat-producten worden door iedereen gewaardeerd; Van carnivoren tot flexitariërs en veganisten die dezelfde smaak en textuur als dierlijk vlees willen, maar op zoek zijn naar een meer planeetvriendelijke optie.”

Het Beyond Meat assortiment bij DekaMarkt omvat onder meer:

Beyond Burger
Plantaardige hamburgers die qua beleving, smaak en bereiding net als hun dierlijke equivalent zijn, ideaal voor op de barbecue deze zomer. De Beyond Burger zit boordevol eiwitten, maar liefst 19 gram, en bevat geen cholesterol. Hij heeft de sappige, vlezige bite van een traditionele burger en is tegelijkertijd beter voor de planeet. Volgens een recente levenscyclusanalyse heeft de Beyond Burger 97% minder water, 97% minder land, 37% minder niet-hernieuwbare energie nodig en genereert hij 90% minder broeikasgasemissies, vergeleken met een sectorgemiddelde rundvlees burger van 113 gram.

Beyond Hack
Beyond Hack is plantaardig gehakt voor het hele gezin en geeft de vrijheid en veelzijdigheid om van elk recept een meesterwerk te maken. Beyond Hack kan worden gebruikt om lekkere lasagne, fantastische fajitas of goed gevulde taco’s te maken.

Beyond Meatballs
De Beyond Meatballs zijn gekruid met een kenmerkende mix van Italiaanse kruiden zoals rozemarijn, salie en oregano. Met hun veelzijdige smaak zijn ze een ideale keuze voor een verscheidenheid aan maaltijden, waaronder pasta, kebab in kofta-stijl of geserveerd op een broodje met tomatensaus. Naast dat ze een heerlijke smaak en textuur hebben, bevatten Beyond Meatballs 16 g eiwit per portie en zijn ze gemaakt van hoogwaardige, plantaardige ingrediënten zonder soja, gluten of cholesterol.

Beyond Meat blijft de verkrijgbaarheid van hun plantaardige producten vergroten en is te vinden in Albert Heijn, Jumbo, PicNic en Flink.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie